Om Mig

Jag som driver Kickis Ridutbildning heter Kicki Ödman och bor på en gård utanför Sala tillsammans med min sambo och pudeln "Figge".

Hästar har alltid fascinerat mej. När jag var liten fick jag följa med min mamma när hon red och kan ni tänka er så stolt jag var när jag fick skritta på mammas häst när lektionen var slut. Därmed var jag fast och här börjar mitt hästliv!

Jag började rida vid Hamre Ponnyklubb när klubben startade 1968. Hamre blev "min" klubb där jag också började min ridlärarbana. Jag var aktiv i Us och utbildade mej till Ungdomsledare. 

Ridledarkursen gick jag på 70 talet. (Första årskullen...) Efter gymnasiet blev jag sedan anställd vid Hamre Ponnyklubb.

 

Jag fortsatte utbilda mig och är utbildad Ridlärare Level 2 och har gått mina utbildningar på Strömsholm. Jag har varit ridlärare på Hamre Ridskola i Västerås och ridlärare/verksamhetschef vid Salaortens Ryttarförening och har därmed varit verksam på ridskola i sammanlagt 36 år!

Jag har utbildat hästar upp till svår dressyr och varit aktiv som tävlingsryttare och tävlat höga klasser både i hoppning och dressyr.

Det har varit en stor förmån för mig att få rida för mycket skickliga tränare som Bo Tibblin, Kyra Kyrklund, Mette Rosencranz mfl.

Jag är också auktoriserad C tränare i dressyr och bedriver träningsverksamhet och arrangerar kurser på olika ridanläggningar för ryttare på alla kunskapsnivåer med både ponnyer och stora hästar.

Jag är dressyrdomare St Georg och överdomare (ÖD) i dressyr och tar emot domaruppdrag i hela landet. Jag anlitas också flitigt vid programträningar och många clinics.