Vintertid

01.11.2016 16:35

Hej!

November och vintertid!

Jag tycker verkligen om november! Dagarna blir allt kortare och vi har äntligen fått tillbaka den timmen som någon stal i mars:-)

Alla som inte tycker om november och vintertid så håll ut....Om precis 50 dagar vänder det igen och vi går mot ljusare tider!

Nu börjar utesäsongen att gå mot sitt slut men oj vilken fantastisk höst vi har haft!

Torrt och varmt. Alla utebanor och hagar har verkligen varit fina ända tills nu när snön yr utanför mitt hus!

                          

Under oktober har det varit många träningar lite var stans! Så kul att suget efter att lära mer är så stort:-)

Nu när tävlingsäsongen börjar ta slut så är det dax att utvärdera året och redan nu börja fundera på och lägga upp nya mål och delmål inför 2017!

När det gäller att sätta mål så är det viktigt att hästens förutsättningar alltid står i fokus!

Alla hästar har styrkor och svagheter och olika förutsättningar för arbete. Det har för övrigt vi människor också!

Häst och ryttare måste i lugn och ro utvecklas efter sina individuella förutsättningar! Det är viktigt att som ryttare vara ödmjuk, kunna lyssna, utbilda och stärka hästen i den takt den behöver. Ryttarens viktigaste uppgift är att få hästen nyfiken, glad, positiv och tycka att arbete är kul!

Hästens förmåga till bärighet, att bli lösgjord och gå i balans är några av de viktigaste ingredienserna för att få positiva och hållbara hästar.

Om vi pressar fram saker som hästen inte har balans, styrka och bärighet för så är risken stor att hästen inte håller varken fysiskt eller psykiskt för de mål vi sätter upp!

Häst och ryttare måste vara ett team som tillsammans ska utvecklas med glädje och i harmoni!

 

 Stort Grattis till Alla ni som varit ute och gjort så fina prestationer ute på tävlingsbanorna även nu i oktober! Jag är så imponerad!

 

Du som inte redan har träningstid men vill träna, kika in i min kalender och titta om det finns något ställe som kan passa just för dig!

Önskar er alla en fin tid fram till advent:-)

Kicki

 

 

—————

Tillbaka