Välkommen Mars

02.03.2020 18:09

Hej!

Efter en snöfattig, regnig och grå februari så kommer mars med snöväder och det blev plötsligt vinter i 1 ½ dag… snö som kommer att töa och bli till vatten = ännu mer leriga hagar och vattensjuka marker...

 

Februari har för mig varit en kul månad! Första helgen i februari bjöd på Tränarkonvent i Uppsala med närmare 100 tränare från hela landet med intressanta föreläsningar. Ytterligare en helg med domarfortbildning med unghästar på Strömsholm! Så kul att träffa tränar och domarkollegor från hela landet!

Nu är vi inne i mars och dagarna blir allt längre! Det känns på allvar som att våren är på väg!

Det är verkligen kul med så stort intresse för träning! Mina träningar som jag erbjuder lite var stans runt om i Västmanland, Uppland och Dalarna är så gott som fullbokade fram till sommaren :-)

Känns också kul att få förmånen att ha kurser i Wirsbo! Fantastisk anläggning, miljö och fina hästar!

Jag vill påminna igen om att du som vill tävla bör anmäla så snart som tävlingen öppnar för anmälan! Klasserna blir ofta fulla väldigt fort!

Lite tankar....

Vad är det egentligen som driver oss att ägna oss åt hästar och ridning år efter år, ibland livet ut…

Jag tror att för många är det kärleken till våra fantastiska hästar! En ständig strävan efter fulländning och känslan för hur hästen och ryttaren gradvis och långsiktigt utvecklas mot sina mål och fulla potential.

Genom att envetet repetera detaljer i sits och inverkan och utifrån detta få uppleva att hästen dansar i dess mest optimala form, takt och tempo gör att ridningen blir magisk och samtidigt blir en livslång skolning i ridkonst!

Vad är bra ridkonst?

Bra ridkonst är alltid vacker, oavsett disciplin!

Bra ridkonst tycker jag är när ryttaren har förmågan att alltid se till hästens bästa och guida hästen med små hjälper i dess rörelser utan att störa varken balans, rytm eller form.    

Bra ridkonst är också att förstå vikten av rätt tempo, framåtbjudning, avspändhet, rakriktning, ryggverkan, genomsläpplighet och förmåga att vinkla bakbenen.

 

Mina tre ledord i min verksamhet är Glädje Harmoni Utveckling.

Det är just det jag tycker att ridning ska vara när den är som bäst och vackrast!

 

Kika gärna in i min kalender här på sidan om du vill veta mer eller vara med på de aktiviteter som jag erbjuder i min verksamhet!

Nu när ljuset och våren kommer så hoppas jag att ni är på väg i rätt riktning mot era delmål och mål för terminen.

Jag ser fram emot en fin vår tillsammans med er!

Kicki 

 

 

 

—————

Tillbaka