Sommartider Hej Hej!

27.03.2018 12:29

Hej!

Nu har vi ställt om klockorna till sommartid och idag hörde jag lärkan så nu känns det som att våren äntligen är på G!

Snön ligger fortfarande djup på stora delar av landet trots att vi är inne i slutet av mars!

Solens strålar värmer skönt under dagarna men fortfarande är det kalla nätter. När kylan kommer att släppa sitt stadiga grepp så är det mycket snö som kommer att töa och bli till vatten = leriga hagar och vattensjuka marker...

All snö som kommit i år och den sena våren ställer till det för alla som vill komma igång med terrängträningarna inför årets fälttävlansdebut!

Men oj vad alla kommer att vara taggade när det väl är dags :-)

Redan slutet av mars och det känns verkligen som att veckorna rusar på i väldans fart mot sommaren!

Det är verkligen kul med så stort intresse för träning! Mina träningar som jag erbjuder lite var stans runt om i Västmanland, Uppland och Dalarna är så gott som fullbokade fram till sommaren :-)

Känns också kul att få förmånen att ha kurser i Wirsbo! Fantastisk anläggning, miljö och fina hästar! Jag vill verkligen rekommendera en härlig Weekend i vackra Wirsbo!

I helgen som var så var jag i Strömsholm på domarkurs. Alltid bra att fylla på med nyheter och få uppdatera sig i dressyrbedömning. Jag har också förmånen att vara inbokad som domare på några tävlingar under våren! Jag är verkligen imponerad över alla som har sina mål högt uppsatta för tävling!

Kom ihåg att du som vill tävla bör anmäla så snart som tävlingen öppnar för anmälan! Klasserna blir ofta fulla väldigt fort!

Vad är det egentligen som driver oss att ägna oss åt hästar och ridning år efter år, ibland livet ut…

Jag tror att för många är det kärleken till våra fantastiska hästar! En ständig strävan efter fulländning och känslan för hur hästen och ryttaren gradvis och långsiktigt utvecklas mot sina mål och fulla potential.

Genom att envetet repetera detaljer i sits och inverkan och utifrån detta få uppleva att hästen dansar i dess mest optimala form, takt och tempo gör att ridningen blir magisk och samtidigt blir en livslång skolning i ridkonst J

Mina tre ledord i min verksamhet är Glädje Harmoni Utveckling.

Det är just det jag tycker att ridning ska vara när den är som bäst och vackrast! Bra ridning (och körning) är alltid vacker, oavsett disciplin!

Bra ridning tycker jag är när ryttaren har förmågan att alltid se till hästens bästa och guida hästen med små hjälper i dess rörelser utan att störa varken balans, rytm eller form.    
Bra ridning är också att se vikten av rätt tempo, framåtbjudning, avspändhet, rakriktning, ryggverkan, genomsläpplighet och förmåga att vinkla bakbenen.

Kika gärna in i på min hemsida www.kickisridutbildning.com om du vill veta mer eller vara med på de aktiviteter som jag erbjuder i min verksamhet!

Jag vill önska er alla en Glad Påsk och en fin vår!

Kicki

 

—————

Tillbaka