Sommarlov

10.06.2024 17:37

Sommarlov!

Nu är sommaren här och det är helt magiskt med all grönska och långa ljusa sommarkvällar!

Jag har semester från 10 juni och kommer att njuta i fulla drag av sommaren! 

Under min semester laddar jag energi och inspiration inför kommande termins uppdrag tillsammans med er!

Under hela våren har det varit full fart i min verksamhet! Övervägande vardagsträningar men också kurser, clinics, coachningssamtal med målplaneringar mot uppbyggande arbete för hästen eller mål mot tävling eller båda förstås.

Veckoträningarna lite runt om har varit mer än fullbokade under terminen. Drygt 80 ryttare tränar regelbundet på de fasta ställen som jag är inbokad på varje vecka. Jag är så tacksam att få följa med på just er resa mot era individuella mål och delmål!

Jag har förmånen att få träna ekipage på alla nivåer i många discipliner! Allt från de unga ryttarna som just startat sin ryttarkarriär till ekipage i höga klasser i dressyr men också många hopp och fälttävlansekipage som tränar för att få starkare, lydigare hästar och även för att höja dressyrpoängen i fälttävlan.

Jag blir sååå glad och imponerad över att fler och fler inser att just dressyren är grunden oavsett gren!

Under våren har jag haft två kurser i Wirsbo och Wirsbo Ridcenter. Mitt uppdrag är som tränare på deras populära Weekendkurser! Det är verkligen så kul och inspirerande att möta ambitiösa elever och få vara i Wirsbos härliga herrgårdsmiljö! Eleverna som kommer möts av fint boende i flygeln vid Herrgården och de får rida på Wirsbos fina välridna och välskötta hästar! Även i höst är jag inbokad på två kurser!

Mina tre ledord i verksamheten är Glädje Harmoni Utveckling och det är just det som jag tycker att ridning är när den är som bäst!

Jag tycker att det är intressant och så viktigt hur ryttaren påverkar hästen med sin sits och balans.

 

När din häst umgås med sina hästpolare. Har du någonsin funderat på hur din häst skulle presentera dig?

 

Att ha en positiv attityd och inställning är just nyckeln till att utvecklas! Hästen måste alltid vara i fokus så att den kan lämna dagens träningspass avspänd, nöjd och att hästen känner trygghet och tydlighet på vad som har förväntats av den!

När du som ryttare lämnar mina träningar önskar jag att du fått inspiration, ridglädje, fått mer kunskap och tips på övningar att jobba vidare med mot en hållbar häst och de individuella målen.

Jag tror på att sätta mål, Alltid med hästen i centrum.

Om man inte har några mål med sin ridning så tror jag att det kan vara svårt att hitta motivation och inspiration. Även om ridning och hästar är kul så blir det oftast roligare om man känner att man utvecklas och kommer vidare!

Stort Grattis till alla fina resultat både till dig som har ”må bra med hästmål” och kanske inte direkta tävlingsmål och till dig som vill lyckas på tävlingsbanorna! Ni är så många som har mål att tävla så jag måste bara säga att jag är imponerad över alla vinster och placeringar som i- Lätta och medelsvåra klasser i dressyr, körning, hoppning, fälttävlan och WE på både ponny och stor häst. 

Än en gång STORT GRATTIS till er alla oavsett mål!

 

Intresset för min bok ”Häst och Ryttare-Samspel i Harmoni” blev större än vad jag någonsin kunde ana!

Nära 600 ex sålda runt om i landet. Många ex är sålda genom Sisu – idrottsutbildarna som studiemateriel till ridklubbar.

Även hästgymnasium har köpt boken som läromaterial till sina elever.

Sååå roligt!

Jag har under Vt haft flera clinics och föreläsningar som grundar sig på innehållet i boken. Så roligt med intresset för Hästvälfärd och att lära mer om häst och ridning!

Boken finns fortfarande att köpas direkt av mig för den som är nyfiken och inte hunnit köpt än. Läs mer om hur under fliken ”Boken” på min hemsida.

Nu är det sommar och jag kommer att ha ett uppehåll i min ordinarie träningsverksamhet v.24 - 33.

Om du är träningssugen under sommaren så kommer det att erbjudas både kurser och enstaka kursdagar. Dessa tillfällen kommer inom kort att finnas i kalendern här på sidan. Där står också vem som är kontaktperson för respektive kurs eller träningsdag!

Redan nu har jag tjuvstartat med sommarträningar.

Första helgen i juni var det sommarkurs i Heby där många duktiga ekipage passade på att träna lite extra inför sommarens tävlingar och andra aktiviteter. Ytterligare en träningsdag i Heby och vid Stall Gröntjärna har det också blivit.

Kika gärna in här på sidan och läs mer om min verksamhet.

Höstterminen startar v.34, 21 augusti. Vad som kommer att hända under höstterminen kommer jag att fylla på i kalendern här på sidan allt eftersom.

Jag vill Tacka alla ni som på något sätt varit en del min verksamhet! Ingen nämnd och ingen glömd men oj vad ni gör mig som tränare stolt och lycklig!

Jag vill önska er alla en riktigt skön sommar!

Kicki

 

 

 

 

 

—————

Tillbaka