Sommarlov

13.06.2023 23:08

Sommarlov!

Nu är sommaren här och det är helt magiskt med all grönska och långa ljusa sommarkvällar!

Jag har semester från 12 juni och kommer att njuta i fulla drag av sommaren! 

Under min semester laddar jag energi och inspiration inför kommande termins uppdrag tillsammans med er!

Under hela våren har det varit full fart i min verksamhet! Övervägande vardagsträningar men också kurser, clinics, coachningssamtal med målplaneringar mot uppbyggande arbete för hästen eller mål mot tävling eller båda förstås.

Veckoträningarna lite runt om har varit mer än fullbokade under terminen. Drygt 80 ryttare tränar regelbundet på de fasta ställen som jag är inbokad på varje vecka. Jag är så tacksam att få följa med på just er resa mot era individuella mål och delmål!

Jag har förmånen att få träna ekipage på alla nivåer i många discipliner! Allt från de unga ryttarna som just startat sin ryttarkarriär till ekipage i höga klasser i dressyr men även många hopp och fälttävlansekipage som tränar för att få starkare, lydigare hästar och även för att höja dressyrpoängen i fälttävlan.

Jag blir sååå glad och imponerad över att fler och fler inser att just dressyren är grunden oavsett gren!

Stort Grattis till alla fina resultat både till dig som har ”må bra med hästmål” och kanske inte direkta tävlingsmål och till dig som vill lyckas på tävlingsbanorna! Ni är så många som har mål att tävla så jag måste bara säga att jag är imponerad över alla vinster och placeringar som i- Lätta och medelsvåra klasser i dressyr, hoppning, fälttävlan och WE på både ponny och stor häst men också Carin Barrsäter i svår WE. 

Måste nämna framskjutande placeringar under ponny SM i dressyr. Julia Roswall tog en välförtjänst fin bronsplats och Felicia Hjalmarsson strax utanför pallplats med personbästa vilket också resulterade till att Felicia kommer att representera Sverige på NM som går av stapeln i Norge nu i sommar!

Än en gång STORT GRATTIS till er alla oavsett mål!

Under våren har jag haft två kurser i Wirsbo och Wirsbo Ridcenter. Mitt uppdrag är som tränare på deras populära Weekendkurser! Det är verkligen så kul och inspirerande att möta ambitiösa elever och få vara i Wirsbos härliga herrgårdsmiljö! Eleverna som kommer möts av fint boende i flygeln vid Herrgården och de får rida på Wirsbos fina välridna och välskötta hästar! Även i höst är jag inbokad på två kurser!

Jag tror på att sätta mål, Alltid med hästen i centrum, och att ha en positiv attityd och inställning är just nyckeln till att utvecklas! När hästen går från sitt arbete för dagen önskar jag att den känner trygghet och tydlighet på vad som har förväntats av dem. Hästen måste alltid vara i fokus så att den kan lämna träningen avspänd och nöjd!

Om man inte har några mål med sin ridning så tror jag att det kan vara svårt att hitta motivation och inspiration. Även om ridning och hästar är kul så blir det oftast roligare om man känner att man utvecklas och kommer vidare!

När du som ryttare lämnar träningen önskar jag att du fått inspiration, ridglädje, fått mer kunskap och tips på övningar att jobba vidare med mot de individuella målen.

Mina tre ledord i verksamheten är Glädje Harmoni Utveckling och det är just det som jag tycker att ridning är när den är som bäst!

(Ps. En liten hemlis är att jag inom kort kommer ut med en liten bok som handlar om just mina ledord! Arbetsnamnet för denna bok är ”Häst och ryttare-samspel i harmoni”. Min vän som också heter Kristina hjälper mig att göra fantastiska illustrationer som blir ett förtydligande till min text!)

I samband med att boken är klar kommer det att bjudas in till clinics! Håll ögonen öppna!

I början på maj har jag varit till Norge på en fortsättningskurs i ”Rider in Balance”. Kursen var steg 2 och en fördjupning av den kurs som jag var på i höstas. Jag tycker verkligen att det är intressant och så viktigt med ryttarens sits och hur vi påverkar hästen med vår balans. Jag ser fram emot steg 3 som troligen blir i höst!

Förutom den ordinarie verksamheten, skrivandet på boken och kursen i Norge så hart jag också varit på domarfortbildning på Strömsholm. Nyttigt att följa fina ekipage men också jättekul att träffa många domarkollegor från hela landet!

Just ja, höll på att glömma ytterligare uppdrag...En kul dag i Köping där förbundet bjöd in mig som tränare och inspiratör för distriktets duktiga ridlärare.

Nu är det sommar och jag kommer att ha ett uppehåll i min ordinarie träningsverksamhet v.24 - 33. Några träningsdagar och kurser kommer att ske även under den perioden.

Om du är träningssugen under sommaren så kommer det att erbjudas både kurser och enstaka kursdagar. Dessa tillfällen kommer inom kort att finnas i kalendern här på sidan. Där står också vilken som är kontaktperson för respektive kurs eller träningsdag!

Redan nu har jag tjuvstartat med 2 sommarkurser. Två fantastiskt fina helger! 

Första helgen var jag i Heby där många duktiga ekipage passade på att träna lite extra inför sommarens tävlingar och andra aktiviteter.

Andra helgen i juni tjuvstartade vi med sommarkurs hos familjen Green vid Stall Gröntjärna i Krylbo. Ett härligt gäng ryttare med fina hästar tränade under helgen.

Kika gärna in här på sidan och läs mer om min verksamhet.

Höstterminen startar v.34, 21 augusti. Vad som kommer att hända under höstterminen kommer jag att fylla på i kalendern här på sidan allt eftersom.

Jag vill Tacka alla ni som på något sätt varit en del min verksamhet! Ingen nämnd och ingen glömd men oj vad ni gör mig som tränare stolt och lycklig!

Jag vill önska er alla en riktigt skön sommar!

Kicki

 

—————

Tillbaka