Sommarlov!

10.06.2022 21:25

 

Hej!

Nu är sommaren här och det är helt magiskt med all grönska och långa ljusa sommarkvällar!

Jag har semester från 16 juni och kommer att njuta i fulla drag av sommaren! 

 

Under min semester laddar jag energi och inspiration inför kommande termins uppdrag tillsammans med er!

Under hela våren har det varit full fart i min verksamhet! Övervägande vardagsträningar men också domaruppdrag, clinics, coachningssamtal med målplaneringar mot uppbyggande arbete för hästen eller mål mot tävling eller båda förstås.

På bilden från en clinic vid Hamre RK vid ett uppdrag via Västmanlands ridsportförbundet och träning med tema "sits inspiration" för distriktets ridlärare.

Veckoträningarna lite runt om har varit mer än fullbokade under terminen. Drygt 80 ryttare tränar regelbundet på de fasta ställen som jag är inbokad på varje vecka. Jag är så imponerad över alla ni som tränar för mig och det är inte svårt att vara tränare för så många duktiga och ambitiösa ryttare och era fina hästar! Jag är också tacksam att just jag får följa med på er resa mot era individuella mål och delmål!

Jag har förmånen att få träna ekipage på alla nivåer i många discipliner! 

Allt från de unga ryttarna som just startat sin ryttarkarriär 

till ekipage i höga klasser i dressyr men även många hopp och fälttävlansekipage som tränar för att få starkare, lydigare hästar och även för att höja dressyrpoängen i fälttävlan.

Jag blir sååå glad och imponerad över att fler och fler inser att just dressyren är grunden oavsett gren.

En spännande nyhet för mig är att jag har haft en del träningar via Ridesum. Jag har goda vänner i New York som ville ha min hjälp via Ridesum. Jag måste säga att jag blir imponerad över att det fungerar så bra trots att min duktiga och ambitiösa elev rider på sin mäktiga Frieser vid New York Equestrian Center, på andra sidan jordklotet och jag sitter hemma vid skrivbordet och håller träning via min dataskärm!

Under våren har jag haft 6 kurser i Wirsbo och Wirsbo Ridcenter. Mitt uppdrag har varit som tränare på deras populära Weekendkurser! Det är verkligen så kul och inspirerande att möta nya elever och få vara i Wirsbo och dess härliga herrgårdsmiljö! Eleverna som kommer möts av fint boende i flygeln vid Herrgården och de får rida på Wirsbos fina välridna och välskötta hästar! Även i höst är jag inbokad på en kurs/månad!

Jag tror på att sätta mål, Alltid med hästen i centrum, och att ha en positiv attityd och inställning är just nyckeln till att utvecklas! När hästen går från sitt arbete för dagen önskar jag att den känner trygghet och tydlighet på vad som har förväntats av dem. Hästen måste alltid vara i fokus så att den kan lämna träningen avspänd och nöjd!

Om man inte har några mål med sin ridning så tror jag att det kan vara svårt att hitta motivation och inspiration. Även om ridning och hästar är kul så blir det oftast roligare om man känner att man utvecklas och kommer vidare!

Mina tre ledord i min verksamhet är Glädje Harmoni Utveckling och det är just det som jag tycker att ridning är när den är som bäst!

När du som ryttare lämnar träningen önskar jag att du fått inspiration, ridglädje, fått mer kunskap och tips på övningar att jobba vidare med mot de individuella målen.

Nu är det sommar och jag kommer att ha ett uppehåll i min ordinarie träningsverksamhet v.24 - 33. Några träningsdagar och kurser kommer att ske även under den perioden.

Om du är träningssugen under sommaren så kommer det att erbjudas hela 22 kursdagar. Dessa tillfällen finns i kalendern här på sidan. Där står också vilken som är kontaktperson för respektive kurs eller träningsdag!

Andra helgen i Juni tjuvstartade vi med sommarkurs hos familjen Green vid Stall Gröntjärna i Krylbo. Ett härligt gäng ryttare med fina hästar tränade under helgen. Förutom ridning hade vi teori, umgicks och åt god mat på lördag kväll och god lunch på söndagen. En fantastisk härlig helg! 

Höstterminen startar v.34 22 augusti. Vad som kommer att hända under höstterminen kommer jag att fylla på i kalendern allt eftersom!

Jag vill Tacka alla ni som på något sätt varit en del min verksamhet! Ingen nämnd och ingen glömd men oj vad ni gör mig som tränare stolt och tacksam!

Jag vill önska er alla en riktigt skön sommar!

Kicki

 

—————

Tillbaka