Snart mars - Stora delar av Sverige stängt pga smittor!

20.02.2019 21:32

Hej!

Snart är vi inne o mars och det känns verkligen som att veckorna rusar på mot sommaren i väldans fart!

Trots att solens strålar tinar upp is och snö så ligger fortfarande snön djup inne i skogen. Ute på vägarna börjar äntligen gruset komma fram under den tjocka isen som så sakteliga börjar att tina bort!

Solens strålar värmer skönt under dagarna men fortfarande är det kalla nätter. När kylan kommer att släppa sitt stadiga grepp så är det mycket snö som kommer att töa och bli till vatten = leriga hagar och vattensjuka marker...

Just nu så är stora delar stora delar av Sverige stängt pga. alla virus och bakteriesmittor som tyvärr har fått stor spridning i landet! Så gott som alla tävlingar har också ställts in! Många stall och anläggningar är helt stängda och ingen får vare sig åka därifrån eller komma in.

Ända sättet att få stopp på spridningen är att alla håller sig hemma med sina hästar och självklart här noga med att sanera kläder, skor mm om man själv måste åka mellan olika stall!

Men oj vad alla kommer att vara taggade när smittorna lagt sig det väl är öppet för träningar och tävlingar igen!

Några av mina träningar har ställts in under ett par veckor men på de anläggningar där många hästar redan bor så håller jag träningar som vanligt.

Självklart håller alla koll och tempar sina hästar varje dag!

Självklart har jag inte samma kläder och skor när jag är på olika anläggningar! Jag klappar inga hästar och går heller inte in i några stallar!

 

Det är verkligen kul med så stort intresse för träning! Mina träningar som jag erbjuder lite var stans runt om i Västmanland, Uppland och Dalarna är så gott som fullbokade fram till sommaren :-)

Känns också kul att få förmånen att ha kurser i Wirsbo! Fantastisk anläggning, miljö och fina hästar!

Jag vill påminna igen att du som vill tävla bör anmäla så snart som tävlingen öppnar för anmälan! Klasserna blir ofta fulla väldigt fort!

Vad är det egentligen som driver oss att ägna oss åt hästar och ridning år efter år, ibland livet ut…

Jag tror att för många är det kärleken till våra fantastiska hästar! En ständig strävan efter fulländning och känslan för hur hästen och ryttaren gradvis och långsiktigt utvecklas mot sina mål och fulla potential.

Genom att envetet repetera detaljer i sits och inverkan och utifrån detta få uppleva att hästen dansar i dess mest optimala form, takt och tempo gör att ridningen blir magisk och samtidigt blir en livslång skolning i ridkonst!

Mina tre ledord i min verksamhet är Glädje Harmoni Utveckling.

Det är just det jag tycker att ridning ska vara när den är som bäst och vackrast!

Bra ridning är alltid vacker, oavsett disciplin!

Bra ridning tycker jag är när ryttaren har förmågan att alltid se till hästens bästa och guida hästen med små hjälper i dess rörelser utan att störa varken balans, rytm eller form.    
Bra ridning är också att se vikten av rätt tempo, framåtbjudning, avspändhet, rakriktning, ryggverkan, genomsläpplighet och förmåga att vinkla bakbenen.

Kika gärna in i min kalender här på sidan om du vill veta mer eller vara med på de aktiviteter som jag erbjuder i min verksamhet!

Nu håller vi tummarna för att alla smittor ger sig och att vi får en härlig vår tillsammans!

Kicki

 

 

—————

Tillbaka