Oktober-Härliga höst

01.10.2021 17:43

Hej!

Härliga vackra höst!

Efter ett par frostnätter så har träd och buskar ändrat färg och liksom ett färgsprakande fyrverkeri skapar alla vackra nyanser i naturen!

Under september har jag förutom alla vardagsträningar, clinics, programträningar, kurser och Weekendkurser i Wirsbo också fått förmånen att vara dressyrtränare och hålla clinic och träningar i ett projekt ”Ryttarsatsning” arrangerat av Ridsportförbundet. Jag har även hunnit med ett besök vid Realgymnasiet i Västerås och haft programträning och träning.  

Det är så glädjande att suget efter att lära sig mer är så stort!

Jag ser varje dag fram emot alla möten med många härliga nya och gamla träningssugna, ambitiösa elever och fina hästar!

Utesäsongen börjar så sakteliga gå mot sitt slut och det är nu dax att flytta in träningar och tävlingar i alla fina ridhus som finns på de anläggningar som jag har mina uppdrag!

Nu börjar det också att bli dax att utvärdera året som gått och redan nu börja fundera på och lägga upp nya mål och delmål inför 2022!

Att utvärdera, reflektera och fundera på hur vägen mot de utsatta målen har sett ut tycker jag är viktigt för att kunna utvecklas. Det gäller att komma ihåg och ta med sig allt bra som varit under terminen/året/perioden och det som inte gått enligt planen som en nyttig lärdom!

  

Spännande med nya mål och nya förutsättningar!

När det gäller att sätta mål så är det viktigt att hästens förutsättningar alltid står i fokus!

Alla hästar har styrkor och svagheter och olika förutsättningar för arbete. Det har för övrigt vi människor också!

Häst och ryttare måste i lugn och ro utvecklas efter sina individuella förutsättningar!

Det är viktigt att som ryttare vara ödmjuk, kunna lyssna, utbilda och stärka hästen i den takt den behöver. Ryttarens viktigaste uppgift är att få hästen nyfiken, glad, positiv och tycka att arbete är kul!

Hästens förmåga till bärighet, att bli lösgjord och gå i balans är några av de viktigaste ingredienserna för att få positiva och hållbara hästar.

Häst och ryttare måste vara ett team som tillsammans ska utvecklas med glädje och i harmoni!

Jag är sååå imponerad över alla ni som under dessa annorlunda förutsättningar i denna pandemi varit ute på tävlingsbanorna och gjort så fina prestationer!

Stort Grattis till er Alla!

Från och med denna vecka så har nu alla restriktioner som var under pandemin Covid19 upphävts! 

Men snälla var försiktiga och var rädda om varandra!  

Mina tre ledord i min verksamhet är GLÄDJE HARMONI UTVECKLING och det är just vad jag tycker att ridning ska vara när den är som bäst!

Kika gärna in här på min hemsida www.kickisridutbildning.com och läs mer om mig och min verksamhet

Hej så länge!

Kicki

 

—————

Tillbaka