Mars månad

08.03.2021 18:29

Hej!

Efter en helt fantastiskt fin februari som har bjudit på ett vackert vinterväder med härlig snö så är vi nu inne i mars och dagarna blir allt längre!

Snön är så gott som borta, lärkan och svanar har kommit så nu känns det på allvar som att våren är på väg!

Enligt bondepraktikan ska det snöa 3 gånger efter det att lärkan kommit. Mer snö är alltså att vänta!

 

Februari brukar vara en månad med många fortbildningar och träffar men Covid19 sätter stopp för fysiska träffar. Tränarkonventet som alltid ligger första helgen i februari blev i digital form och överdomarfortbildningen lika så.

Visst saknar man att träffa sina kollegor men det fungerar alldeles utmärkt att gå på kurs via datorn på hemmakontoret!

Det är verkligen kul med så stort intresse för träning! Mina träningar som jag erbjuder lite var stans runt om i Västmanland, Uppland och Dalarna är så gott som fullbokade fram till sommaren!

Under våren har vi startat upp ett projekt i Heby. Projektet heter KickOn-2021. 10 elever, som har en fast plats i våran Hebygrupp och som redan tränar varje/varannan vecka, har möjlighet att vara med på extra helgkurser. Vid dessa tillfällen tränar och fördjupar vi oss i ryttarnas och hästarnas behov för styrka och utveckling. Ryttarna får här uppgifter att jobba med mellan de extra kurstillfällena och som man sedan ska dela till kamraterna i projektet via film och/eller text och lägga ut i gruppen.  Vi har också boken ”Ridningens Anatomi-Träna rätt och prestera på topp” som kurslitteratur.

Medan vi har den ansträngda Covid19 läget att ta hänsyn till så har vi också digitala träffar via Teams.

Genom Lina Åstrand som är personlig tränare får vi alla lite allmän pepp i form av rörelseträningstips och om någon behöver lite mer individuell hjälp med något speciellt så har ryttarna möjlighet att konsultera Lina.

   

Känns också kul att få förmånen att ha kurser i Wirsbo! Härliga elever, fantastisk anläggning, miljö och fina hästar!

Nu är det inte bara Covid19 som ställer till det i världen! Nu är det även våra hästar som kan drabbas av den mycket aggressiva virussmittan EHV-1!

Tävlingarna som just startat för barn och yrkesverksamma ryttare har nu blivit stoppade i hela Sverige och i stora delar av Europa på grund av den aggressiva virussmittan EHV-1.

Jag uppmanar alla som åker iväg och tränar lite var stans att alltid ta tempen på era hästar innan ni åker iväg! För att vara extra försiktig…lägg inte täcken eller jackor där alla lägger av sina kläder. Lämna hellre kvar i transporten eller lägg era täcken och jackor i någon stor påse om de måste följa med till manegen!

Oj vad jag längtar till när alla smittor försvinner!

Lite tankar....

Vad är det egentligen som driver oss att ägna oss åt hästar och ridning år efter år, ibland livet ut…

Jag tror att för många är det kärleken till våra fantastiska hästar! En ständig strävan efter fulländning och känslan för hur hästen och ryttaren gradvis och långsiktigt utvecklas mot sina mål och fulla potential.

Genom att envetet repetera detaljer i sits och inverkan och utifrån detta få uppleva att hästen dansar i dess mest optimala form, takt och tempo gör att ridningen blir magisk och samtidigt blir en livslång skolning i ridkonst!

Vad är bra ridkonst?

Bra ridkonst är alltid vacker, oavsett disciplin!

Bra ridkonst tycker jag är när ryttaren har förmågan att alltid se till hästens bästa och guida hästen med små hjälper i dess rörelser utan att störa varken balans, rytm eller form.    

Bra ridkonst är också att förstå vikten av rätt tempo, framåtbjudning, avspändhet, rakriktning, ryggverkan, genomsläpplighet och förmåga att vinkla bakbenen.

 

Mina tre ledord i min verksamhet är Glädje Harmoni Utveckling.

Det är just det jag tycker att ridning ska vara när den är som bäst och vackrast!

 

Kika gärna in i min kalender här på sidan om du vill veta mer eller vara med på de aktiviteter som jag erbjuder i min verksamhet!

Nu när ljuset och våren kommer så hoppas jag att ni är på väg i rätt riktning mot era delmål och mål för terminen!

 

Ser fram emot en fin vår tillsammans med er!

Kicki 

 

—————

Tillbaka