Gott nytt år!

28.12.2016 21:43

Nu är snart 2016 slut och vi kan se fram emot 2017 med nya mål och möjligheterJ

Under året har jag haft förmånen att få följa många ambitiösa ryttare med fina hästar och se hur alla utvecklats och jobbat mot sina individuella mål!

Jag är så imponerad över hur alla är motiverade att lära sig mer!

Jag tror att motivation ofta hänger samman med vad man har för mål. Om man inte har några mål med sin ridning kan det vara svårt att hitta motivation och inspiration. Även om ridning är kul så blir det oftast roligare om man känner att man utvecklas och kommer vidare.

Det gäller att sätta mål som är rimliga att nå men som ändå är utmanande. Om man har ett högt satt mål kan det också vara bra att sätta delmål så blir det oftast lättare att ta sig till slutmålet. Om man har satt ett orimligt högt mål så kan det i värsta fall bromsa motivationen, eftersom det då känns ouppnåeligt.  (Men man ska inte sluta drömma!)

När vi sätter mål så är det viktigt att alltid ha våra fantastiska hästar i fokus! Målet får inte bli ett självändamål för ryttaren utan att hästen klarar av ryttarens krav! Jag tror att vi alla som håller på med ridning vill ha en hållbar, positiv häst som vill jobba tillsammans med oss i harmoni och med glädje!           

Många håller motivationen genom att ha tävlingar som mål/delmål. Även om man inte är en tävlingsmänniska och kanske inte är jätteförtjust i att tävla så är det ett bra sätt att mäta sin utveckling och ha något att sträva efter.

När det gäller tävling så tycker jag att det är viktigt att tänka...

"Jag försöker inte rida bättre än någon annan. Jag försöker bara rida bättre än mig själv!" :-)

Att sätta mål och att ha en positiv attityd tycker jag är viktiga saker för att få motivation och kunna utvecklas!

Att ha en positiv attityd handlar om att se möjligheter i svårigheterna. Att våga förändra för att skapa något bättre. Med positiv attityd kan man se allt bra som händer och oroar sig mindre för det som eventuellt kan gå mindre bra. Det som händer i livet kan man inte alltid påverka eller bestämma över. Däremot kan man bestämma sig för vilken attityd man ska ha till det som händer och det kan bara Du bestämma!

Jag vill passa på och gratulera ALLA ryttare som tränar för mig till många fina träningspass och många imponerande framgångar på tävlingsbanorna både i Sverige och ute i Europa!

Mina 3 ledord i min verksamhet är Glädje Harmoni Utveckling. Det är just vad jag vill att ridning ska vara när det är som bäst!

En av mina nyheter för 2017 är att jag kommer att erbjuda träningar med filmning med min filmrobot. Efter träningspasset kan vi tillsammans titta på och analysera filmen och tillsammans göra en nulägesanalys. Läs mer om detta på träningssidan!

Kika gärna in i kalendern och läs mer om vad som händer under 2017!

Jag vill Tacka alla för i år och ser fram emot ett nytt spännande år tillsammans med er!

                         Gott Nytt År!

                              Kicki

 

 

—————

Tillbaka