Sista dagarna i mars och Dax för sommartid!

24.03.2023 17:48

Hej!

Sista dagarna i mars och till helgen ställer vi om klockorna till sommartid!

Ljuset är på väg tillbaka och dagarna blir allt längre! Svanar betar på fälten och lärkan drillar i luften. Nu känns det som att våren äntligen är på G!

Under denna vinter har det varit varierande väder med resultatet att det blir mycket is på vägar och ridbanor! Jag är så imponerad över alla elever som inte har tillgång till ridhus på gården som håller igång sina hästar hela vintern på ett bra sätt hemma och sedan åker till ridhus och tränar! Det är en stor utmaning att på isgatan hitta bra ridning som är uppbyggande och stärkande både för ryttare och hästar. Med lite fantasi kan vi göra så mycket uppbyggande balansarbete i skritt både för hästarna och oss själva!

Första helgen i februari var jag med på årets Tränarkonvent i Uppsala. Många intressanta föreläsningar med skickliga Elisabet Lundholm som moderator. Alltid lika nyttigt att fylla på med mer kunskap och att träffa tränarkollegor från hela landet!

I maj ser jag fram emot att åka på kurs till Norge igen! Fortsättning på den kurs jag var på i oktober. Kursen hålls av veterinär och sitsforskare Maria Terese Engell /RiB academy.

Målet med RiB kursen(Rider in Balance) är att få häst och ryttare att bli ett.

(Allt deras material, kurser och föreläsningar är förankrat i vetenskap och forskning och i deras team finns professionella balettdansöser, veterinärer och personer som arbetat med rörelsemekaniken hos hundratals OS deltagare i många idrottsgrenar. Deras system är vetenskapligt testat och utvecklas ständigt tack vare stödet från bland annat ”The Ulla Håkansons Foundation”.

Mer info om RiB och deras forskning kan du läsa på riderinbalance.com )

                                         ***

Det är verkligen kul med så stort intresse för träning! Att ha förmånen att jobba med så många engagerade, positiva människor som vill ha mer kunskap känns verkligen inspirerande!

Mina träningar, programträningar och kurser som jag erbjuder lite var stans runt om i Västmanland, Uppland och Dalarna är så gott som fullbokade fram till sommaren!

På tal om sommaren så kommer jag även i år att erbjuda en del kurser. Mer info kommer inom kort här på sidan.

 

Nu är vi snart inne i april och tävlingssäsongen har kommit igång för året! Känns som att erbjuds många tävlingar runt om i landet men också i vår närhet!

Obs! Du som verkligen VILL vara med och tävla…. bevaka när propositionen kommer ut och anmäl till dina klasser direkt när du vet tiden när det går att anmäla! Klasserna blir fort fulla!

Kolla in på TDB och lägg upp en plan som känns bra för just dig!

Du som tränar för mig, hör av dig om du vill ha hjälp med ditt tävlingsupplägg!

Mina tre ledord i min verksamhet är Glädje Harmoni Utveckling.

Det är just det jag tycker att ridning ska vara när den är som bäst och vackrast! Bra ridning (och körning) är alltid vacker, oavsett disciplin!

Bra ridning tycker jag är när ryttaren har förmågan att alltid se till hästens bästa och guida hästen med små hjälper i dess rörelser utan att störa varken balans, rytm eller form.    
Bra ridning är också att se vikten av rätt tempo, framåtbjudning, avspändhet, rakriktning, ryggverkan, genomsläpplighet och förmåga att vinkla bakbenen.

En sak till….

Jag skulle verkligen önska att alla ryttare förstod hur viktigt ett rakriktande arbete är för både ryttare och hästar. Jag tänker på hästarnas hållbarhet, styrka och bärighet. För ryttaren att hitta mer balans och att kunna frikoppla och koordinera sina hjälper utan att spänna sig. Det finns alltför många onda ryttarkroppar som använder alldeles för mycket starka hjälper som då sliter på kroppen!

Kika gärna in i på min hemsida www.kickisridutbildning.com om du vill veta mer eller vara med på de aktiviteter som jag erbjuder i min verksamhet!

Jag ser fram emot en härlig vår tillsammans med er!

Glad Påsk!

Kicki

 

 


 

 

—————

Tillbaka