April April

12.04.2022 18:38

Hej!

April är en nyckfull månad som redan nu bjudit på ömsom sol, regn, storm och mycket snö!

Trots all snö de senaste dagarna så är ändå våren på väg. Lärkan drillar i skyn, fåglarna kvittrar i snåren, tranor och svanar samlas ute på fälten. Knopparna i träden blir allt större och det börjar att lukta vår ute i skog och mark!

Jag är så tacksam över att vi som håller på med hästar kan leva ett någorlunda normalt liv med våra vänner i stallet och kunna träna och hålla igång våra hästar trots coronapandemin som pågått i över två år.

Nu är äntligen alla tävlingar igång igen och det märks att många vill ut på tävlingsbanorna! Klasserna blir fort fulla!

Mitt tips till er som vill vara med och tävla. Bevaka när tävlingarna släpps för anmälan. För att vara säker på att få en plats, anmäl så snart ni kan!

Trycket på min träningar har så här långt på året varit större än nånsin vilket självklart är jättekul! För mig som tränare är det en stor förmån att få möjligheten att följa nära 80 ekipage som har fasta platser där alla jobbar mot sina individuella mål.

Efter en lång vinter i ridhusen så har äntligen en del träningar kunnat vara ute på fina ridbanor! 

Som det ser ut just nu så är det fullbokat på alla vardagsträningar fram till sommar uppehållet. Enstaka reservpass kan dock finnas! 

Förutom alla som har fast platser på de anläggningar som jag har träningar på så har jag också förmånen att ha kurser vid Wirsbo Ridcenter, programträningar, ryttarcoachning och domaruppdrag.

 

Ett helt nytt uppdrag för mig är att jag har via Ridesum kopplat upp mig och har varje vecka träning för ett ekipage i New York! Helt otroligt att det via datorn går att ha träning och följa ekipage på andra sidan jordklotet!

Jag är så imponerad över alla fantastiska elever som alla jobbar mot sina individuella mål!

 

Lite tankar....

Vad är det egentligen som driver oss att ägna oss åt hästar och ridning år efter år, ibland livet ut…

Jag tror att för många är det kärleken till våra fantastiska hästar! En ständig strävan efter fulländning och känslan för hur hästen och ryttaren gradvis och långsiktigt utvecklas mot sina mål och fulla potential.

Genom att envetet repetera detaljer i sits och inverkan och utifrån detta få uppleva att hästen dansar i dess mest optimala form, takt och tempo gör att ridningen blir magisk och samtidigt blir en livslång skolning i ridkonst!

Vad är bra ridkonst?

Bra ridkonst är alltid vacker, oavsett disciplin!

Bra ridkonst tycker jag är när ryttaren har förmågan att alltid se till hästens bästa och guida hästen med små hjälper i dess rörelser utan att störa varken balans, rytm eller form.    

Bra ridkonst är också att förstå vikten av rätt tempo, framåtbjudning, avspändhet, rakriktning, ryggverkan, genomsläpplighet och förmåga att vinkla bakbenen.

Mina tre ledord i min verksamhet är Glädje Harmoni Utveckling.

Det är just det jag tycker att ridning ska vara när den är som bäst och vackrast!

Njut nu av allt ni kan som luften, solen, värmen och allt det vackra som vi har på vägen mot sommaren!

Mina sommarkurser kommer ut inom kort och info kommer att finnas här på sidan i min kalender!

Jag vill önska er alla en riktigt Glad Påsk!

Vi ses!

Kicki

 

—————

Tillbaka