April April

30.03.2017 09:45

Hej!

Nu har vi ställt om klockorna till sommartid och dagarna blir allt längre!
En härlig morgon där solens strålar värmer gott efter en frostig natt! Lärkan drillar högt i skyn och tofsvipan, svanar och tranor pratar högt med varandra, på de numer snöfria fälten. En riktig energikick!

Mars har för mig varit en händelserik månad!

Veckoträningarna lite runt om har varit mer än fullbokade! Jättekul att intresset för träning och viljan att lära mer är så stort:-)

En sak som jag tänker på vid våra träningar...

Jag tycker att det är toppen är att filma, antingen att ställa en filmkamera på sargkanten eller att ha någon kamrat som filmar eller att jag kan ta din telefon och i mån av tid filma korta frekvenser. Det jag tycker är viktigt med filmning är att inte sitta och älta och leta fel! Det är viktigt att kunna analysera vart jag som ryttare befinner mig idag och vad jag och min häst behöver ha med oss för att komma vidare mot våra mål! Det som jag i min analys ser att jag och min häst behöver jobba med tar jag naturligtvis med mig men det är de positiva bilderna som jag ska spara som en målbild!

Jag är övertygad om att "Inte förrän man kan se det positiva på filmen och sluta älta negativa bilder går det att ta sig framåt mot inställda mål"!

En sak till när det gäller filmning och att ta kort...

Nyttan med filmning är att se sig själv! Jag tycker därför att man endast ska ta kort eller filma sig själv eller om man hjälper en kompis att filma. Jag tycker inte att man ska filma eller ta kort på någon annan ryttare utan att först fråga om lov!     

Jag har varit på inte mindre än 4 härliga och givande utbildningsdagar! Årliga ridlärardagen på Strömsholm, i år med Bosse Tibblin som föreläsare, överdomarfortbildning, en härlig dag med Wiströms coachning och VM bolaget, föreläsning med Tomas Gunnarsson. Alltså, en månad med full energiboost!

Ett mycket spännande domaruppdrag som jag haft förmånen att vara med om var att döma vårat Svenska landslag i Paradressyr, dressyr för funktionsnedsatta ryttare. Så duktiga ryttare och fina hästar som kommer att representera Sverige under året:-)

Nu är premiären på utesäsongen gjord och jag tycker att det är härligt att komma ut på alla fina banor efter att ha varit i ridhusen hela vintern! Tror också att hästarna tycker att det är skönt med ofta lite större ytor och frisk luft:-)

Vi ser fram emot en fin vår... oavsett om vi tränar ute eller inne!


Tävlings terminen är i full gång och många tävlingar erbjuds runt om på alla fina anläggningar! Är ni sugna på och har som mål att tävla dressyr så gäller det att vara snabb att anmäla eftersom klasserna snabbt blir fulla!

Kika gärna in i min kalender och kolla om det är några aktiviteter eller träningar som just du vill vara med på!

Önskar er alla en fortsatt fin vår och en

Riktigt Glad Påsk!

Vi ses!

Kicki

 

—————

Tillbaka